Nyheder

 

På denne side vil I altid finde de sidste nyheder i og omkring Østjysk Frimærkeklub.


Vi har fra Odder Filitalistklub medtaget dette indlæg, måske er det noger for dig:

Kræmmermarked/Odder Byfest lørdag den 3. august

Kræmmermarkedet i forbindelse med Odder Byfest er stedet, hvor rigtig mange mennesker i alle aldre kommer forbi. Det er dermed også mulighed for at træffe frimærkeinteresserede.

Derfor har vi i bestyrelsen besluttet at leje en stand på Boulevarden midtfor, hvor vi opstiller en pavillon. Vi vil medbringe lidt forskelligt reklame, orientering om Odder Filatelistklub,  DFF-medlemsblade, Odder Frimærkehandel salgskataloger, en meget lille opstilling af postkort, julemærker, Odder stempler o.l. Dertil vil vi lave en  konkurrence - "Gæt hvor mange frimærker der er i glasset". Vi vil også lave et antal frimærkeposer a`100 gram til salg.

Men først og fremmest gælder det såmænd bare at vi er synlige og at der forhåbentlig kommer nogle kontakter/medlemsskaber ud af det.

 

Niels/Bestyrelsen


Sømanden Jørgen Brandt er død

Det er trist at skulle meddele at vort mangeårige medlem i Østjysk Frimærkeklub Jørgen Brandt, i daglig tale kaldt Sømanden, i torsdags den 11. april er afgået ved døden. Sømanden har i de sidste år døjet med sygdom og har flere gange været så hårdt ramt af sygdom, at flere af os troede vi ikke skulle se ham igen. Men ikke for ingenting blev han kaldt Sømanden, han formåede at afvise sygdommen og komme igen, med livskraft og gå på mod. Men i torsdags måtte han give op overfor kræften.

Sømanden besad en ufattelig stor viden om vores hobby, filatelien, posthistorien, stemplerne og historie i almindelighed, en viden han gavmildt delte ud af til alle som spurgte. Han holdt mange foredrag, både i vores klub men også mange andre steder. Han har skrevet mange artikler om sin viden, igen både i vores medlemsblad og andre klubbers blade. Mange er de artikler om specielle og spændende fund han havde gjort på byttedage. Byttedage som han og Ole flittigt besøgte. En bog om stempler, ”De andre stempler” er det også blevet til. En flittig udstiller var han også, på klubudstillinger – nationale og nordiske udstillinger.

Sømanden vil blive savnet på vores klubmøder fremover. Han var ikke bange for at sige sin mening med en kvik bemærkning, men han var heller ikke bleg for at rose andre.

Man må håbe for færgemanden som har hentet Sømanden til den sidste overfart har formået at holde kursen ordentlig. Ellers har der måske vanket et rap af Thomas, navnet på hans stok. Et rap som en dommer eller to har fået fordi Sømanden ikke mente at de var seriøse.

Blot 75 år blev Sømanden, ingen alder for en filatelist.

Æret være Sømanden Jørgen Brandt

Østjysk Frimærkeklub

 

Bisættelse af Sømanden skete fra Sall kirke fredag den 26. april kl. 11.00.

    JoergenBrandt-ser-samling.jpg       

    Jørgen Brandt ser på sin samling på "Nordia 2017"

     ForanBussen.jpg    JoergenBrandt-i-klublokalet.jpg

    Alle klubmedlemmerne ved ankomsten til "Nordia 2017"            Jørgen Brandt blandt                                                                                                                  klubkammerater
                                                                                               en mandag aften i Viby.


dagens-flue.jpg 

 

SeniorTV_Ostjylland.jpg

 

 

I efteråret 2015 optog Senior TV et filmindslag til TV-udsendelsen

"Palle på rundtur" om Østjysk Frimærke Klub.

 

Udsendelsen kan ses her:
(klik på billedet)

 TV-klip.jpg

 

 


I forbindelse med Torben Malms besøg og foredrag i

Skanderborg Frimærkesamler Forening

bragte Ugebladet Skanderborg denne artikkel:

UgebladetSkanderborg.jpg

dejligt hvis alle aviserne ville være så villige til at omtale 
de lokale klubbets arrangementer.

 

Fadæse i Ministeriet !

Et af vore medlemmer er faldet over dette interessante brev fra Udenrigsministeriet til Kongehuset:

PrinsKnud.jpg

og her bagsiden af kuverten:

Udenrigsministeriet.jpg

hvad mon den tids udenrigsminister ville have sagt til denne
ændring af adressaten, hvis han havde vidst det?

 

 

 

 

 

 

Gaa til top.JPG